Læs ofte stillede spørgsmål

Alt hvad du skal vide om markiser

Hvad er en markise?

Har du en terrasse, en altan eller et andet sted omkring din bolig, hvor du af og til har brug for ekstra skygge eller overdækning? Så kan en markise være løsningen for dig. Men hvad er en markise? Det er en solafskærmning, der kan tilpasses tidspunktet på dagen og dit behov for skygge eller overdækning. Det kan være, hvis du har brug for en pause fra solens varme stråler.

Hos Falke Markiser forhandler vi mange forskellige typer af markiser i flere farver, priser og størrelser. Du kan derfor altid finde en markise, der passer til dit behov for solafskærmning. Læs mere her om vores markiser og bliv sikker på dit valg.

Forskellen på en lukket og åben markise

Ved en lukket markise er både markisedugen og armene fuldstændig beskyttede i kassetten, når markisen ikke er rullet ud. Ved en åben markise, det vi også kalder en klassisk terrassemarkise, vil dugen enten være beskyttet af det udhæng, den hænger under, eller af en aluprofil, der integreres i markisen. Her vil armene fortsat være synlige. En åben markise vil være delvist disponeret for vind og vejr, selv når den er rullet ind.

Sådan gør du en markise ren

For at opretholde et pænt stel bør du med intervaller på 6 måneder afvaske markisestellet med vand og sæbe. Her kan du anvende autoshampoo. Dugen bør rengøres ved at børste den med en relativ hård børste, mens den er tør. Regnvejr kan dog også være en måde at holde din markise ren på, da dette vil skylle skidt af.

Justering af din markise

Nogle kan opleve, at den åbne eller hellukkede markise ikke vil køre helt ind i kassetten og lukke tæt sammen. Dette kan du dog hurtigt afhjælpe ved brug af den tilhørende fjernbetjening. Følg disse trin:

  • Kør markisen ind, til den ikke kan komme længere.
  • Hold de to piletaster inde i 5-7 sekunder samtidig, indtil markisen kører en smule ud og tilbage igen.
  • Tryk et par gange på piletasten, der peger væk fra dig selv, indtil markisen kører så langt ind som ønsket.
  • Afslut ved at holde ”my”-tasten inde i 3-5 sekunder.

Ved at gøre som ovenstående, opnår du en markise, der kører helt ind i kassetten og lukker tæt til. Det er vigtigt, at markisen ikke justeres for langt ind, da dette kan skabe trykmærker i dugen.

Er markiser vandtætte?

Vores markiser hos Falke Markiser kan godt anvendes i noget regnvejr. De bør dog altid være kørt helt ud, således at de samler så få mængder vand som muligt. Vær altid til stede, hvis markisen er rullet ud i regnvejr. Hvis den samler vand, kan dugen nemlig få varige skader. Markisen kan godt rulles ind med våd dug, men sørg for at køre den ud, så den kan tørre i de efterfølgende uger.

Er markisen nagelfast?

En markise monteres på din væg ved at blive hængt op ved hjælp af beslag. Markisen er derfor nagelfast.

Sådan monteres en markise

Afhængigt af størrelsen på og typen af markisen anvendes to eller flere beslag til monteringen. På den måde sikres stabilitet. En markise kan monteres på mur, i trærem eller på specialbeslag, der giver den mere højde på. Mulighederne er mange. Hos Falke Markiser tilbyder vi at udføre monteringen af din nye markise for dig, så du er sikker på, at det gøres korrekt.

Derfor bør du have solafskærmning

Med en markise opnår du en fleksibel form for solafskærmning. Dette er både med til at begrænse solens varme og til at holde generende lys væk. På den måde opnår du både en udendørs plads i skyggen, hvor du kan arbejde eller slappe af uden solens stråler og et redskab til solafskærmning for et specifikt rum, du ikke ønsker opvarmet for meget.